Rosette Spijker

 

351e48_99d23f27e10d4adf8b25a5f22ffb2544

Rosette Spijker is binnen de nederlandse West Coast Swing de ontdekking van de afgelopen jaren. Vooral door de wijze waarop ze zich vastgebeten heeft in het overbrengen van de vrouwelijke zijde van het volgen en overnemen binnen deze dans heeft voor veel aanhangers gezorgd..! Rosette is sinds vorig jaar begonnen met West Coast Swing maar begon al snel te assisteren tijdens de reguliere lessen, workshops en bootcamps van PureSwing Dance

351e48_f036b74d7a4a417d9355d35ec47dc38amv2

Als achtergrond heeft Rosette een Salsa + Kizomba verleden waarin ze zich vooral bezig hield met choreography en geregeld optrad met verschillende showteams. Nieuwe toepassing van haar talenten is creeren van de amazing PureSwing Dance flyers!! Begin dit jaar heeft Rosette ervoor gekozen om zich volledig op West Coast Swing te storten en traint ze nu om naast de demos en improvisaties ook in shows deel te nemen. Als resultaat eindigde ze in de enige 2 WSDC competities waar ze in de Newcomers Divisie uitkwam meteen ook op de 1e plaats (Rusland en Hongarije)!

Rosette is voor haar Ladystyling- en improvisatie classes en privelessen te bereiken onder +31 638383038

Rosette @ Moscow Westie Fest (Newcomes Division 2015)

Zoals eerder vermeld is Timba dè muziek van de jonge generatie Cubanen.
Timba, ook wel de moderne Son genoemd, is een redelijk gecompliceerde muziekvorm met invloeden uit de Jazz, Reggaeton en zeer gevarieerde arrangementen.
Een doorsnee Timba nummer is meestal langer dan andere salsanummers.
In de dans zitten elementen uit de traditionele Son, vermengd met ingewikkelder combinaties die ook in de Rueda en de Rumba terug te vinden zijn.
De Timba wordt doorgaans op de 2e tel gedanst, maar vaak ook op de 1.

Rumba

De Rumba (“feest” in het Spaans) is een verzamelnaam voor traditionele Afrikaanse dansen die door de slaven uit Afrika zijn meegenomen en door hun afstammelingen is verweven met Spaanse ritmes en dansen.
Van oorsprong heten de Afrikaanse dansen: Guaguanco, Mozambique en Yambú, die bij de rituelen van de Santería worden gedanst. De Santería is het Geloof dat de Afrikaanse slaven hebben meegenomen uit hun landen van herkomst.
In de clip hiernaast zie je een compilatie van verschillende muziek en danssoorten die de verzamelnaam Rumba dragen.